Adobe Indesign

InDesign, samlingspunktet for det grafiske

At opsætte en større samling af data i Adobe InDesign, kan være et langtrukkent og ofte meget repetitivt arbejde.

Rezorz har en langvarig erfaring med at opsætte smarte arbejdsmetoder og plugins, for at kunne gøre arbejdet nemmere, hurtigere og mere præcist. Til en opsætning, med et godt flow, kan der med fordel oprettes bro i mellem Adobe InDesign, EasyCatalog og Enfocus Switch.

Hvis du står og tænker på hvordan netop din opgave kan løses, så er vi klar på at blive din sparringspartner, så tag kontakt til os.

Hvorfor ikke bare bruge datamerge?

Fordi det er en engangsoplevelse! Mange har forsøgt sig med traditionel datamerge ind i InDesign og erfaret, at det kun løser automatisering og auto-paginering af sider én gang. Dvs. at vedligehold af datagrundlaget og opdateringer ikke fungerer særlig godt i praksis, når først man er begyndt at knytte data’ene i inDesign.

Rezorz tilbyder en løsning hvor man anvender et plug-in til InDesign, som er skabt til formålet, og som aldrig slipper forbindelsen til datagrundlaget, nemlig EasyCatalog.

Alt efter hvilket behov du sidder med, kan EasyCatalog være ganske nemt at arbejde med, men for nogle kan det være noget af en udfordring at overskue. Særligt fordi der er så mange muligheder.

Hvis ønsket er en opsætning, som kan blive opdateret løbende, bare ved et tryk på en knap, så kan der med god fordel arbejdes på en opsætning, som gør brug af EasyCatalog. Denne kan importere data direkte fra et DAM, PIM, eksempelvis Perfion PIM eller andet database-system. Det er dog ikke et krav, og en opsætning kan også bruge dataudtræk fra Microsoft Excel, .CSV, .TXT-filer og lignende.

Illustration Datamerge or EasyCatalog

Adobe InDesign

Automatisering af InDesign opgaver kan gøres med mange forskellige metoder. Her anbefaler vi EasyCatalog fra 65-Bit.

Animation af Rezorz arbejde, vist som tandhjul, med fokus på Adobe InDesign

Men hvad med datamerge?

Datamerge er et værktøj, som allerede er inkluderet i Adobe InDesign, helt uden ekstra betaling.

Muligheden for at lave et dataflet, til en forud opsat skabelon er derfor allerede i Adobe pakken. Så hvis dette har interesse for dig, eller din virksomhed, er vi hos Rezorz, selvfølgeligt også klar på at hjælpe med opgaven. Tag kontakt til os her.